warzywo po angielsku

×
×
Po-angielsku.pl to słownik polsko-angielski grupujący słowa po angielsku według tematyki.
Oprócz angielskiego tłumaczenia słów polskich podawana jest również definicja i przykłady użycia oraz synonimy (wyrazy bliskoznaczne), antonimy (wyrazy przeciwstawne), hiperonimy (pojęcia nadrzędne) i hiponimy (pojęcia podrzędne).

W założeniach serwis ma być pomocny nauczycielom języka angielskiego przygotowującym słownictwo na dany temat oraz osobom uczącym się tego języka w celu poszerzenia poznawanego słownictwa.

Słowa polskie, ich tłumaczenia na język angielski oraz definicje i przykłady użycia pochodzą z leksykalno-semantycznej baza danych plWordNet tworzoną przez Grupę Technologii Językowych Politechniki Wrocławskiej.
×

Hasła związane ze słowem/zwrotem warzywo

Hasło po polskuHasło po angielskuRelacja językowaDefinicja i przykłady
warzywo, jarzynaveg, veggie, vegetableedible seeds or roots or stems or leaves or bulbs or tubers or nonsweet fruits of any of numerous herbaceous plant
warzywovegetablepojęcie podrzędneany of various herbaceous plants cultivated for an edible part such as the fruit or the root of the beet or the leaf of spinach or the seeds of bean plants or the flower buds of broccoli or cauliflower
bakłażan, oberżyna, gruszka miłosnamad apple, aubergine, eggplantpojęcie podrzędneegg-shaped vegetable having a shiny skin typically dark purple but occasionally white or yellow
cebulaonionpojęcie podrzędnean aromatic flavorful vegetable
czosnekail, garlicpojęcie podrzędnearomatic bulb used as seasoning
ogórekcuke, cucumberpojęcie podrzędnecylindrical green fruit with thin green rind and white flesh eaten as a vegetable; related to melons
paprykapepperpojęcie podrzędnesweet and hot varieties of fruits of plants of the genus Capsicum
pietruszkaroot parsleypojęcie podrzędneThis type of parsley produces much thicker roots than types cultivated for their leaves. Root parsley is very common in central and eastern European cuisines, where it is used as a snack or a vegetable in many soups, stews, and casseroles.
pomidortomatopojęcie podrzędnemildly acid red or yellow pulpy fruit eaten as a vegetable
rzepaturnippojęcie podrzędneroot of any of several members of the mustard family
selerApium graveolens rapaceum, turnip-rooted celery, root celery, knob celery, celery root, celeriacpojęcie podrzędnegrown for its thickened edible aromatic root
marchewka, marchewcarrotpojęcie podrzędneorange root; important source of carotene
burakbeetroot, beetpojęcie podrzędneround red root vegetable
szparagasparaguspojęcie podrzędneedible young shoots of the asparagus plant
pasternakparsnippojęcie podrzędnewhitish edible root; eaten cooked
ziemniak, kartofel, pyratater, spud, murphy, Irish potato, white potato, potatopojęcie podrzędnean edible tuber native to South America; a staple food of Ireland
tykwacalabashpojęcie podrzędneround gourd of the calabash tree
smaczliwka, avocado, gruszka awokado, awokado, owoc maślanyaguacate, avocado pear, alligator pear, avocadopojęcie podrzędnea pear-shaped tropical fruit with green or blackish skin and rich yellowish pulp enclosing a single large seed
dynia, baniapumpkinpojęcie podrzędneusually large pulpy deep-yellow round fruit of the squash family maturing in late summer or early autumn
salcefia, salsefia, szparag zimowysalsifypojęcie podrzędneeither of two long roots eaten cooked
cukinia, kabaczekcourgette, zucchinipojęcie podrzędnesmall cucumber-shaped vegetable marrow; typically dark green
okra, gombookra, gumbo, okrapojęcie podrzędnelong green edible beaked pods of the okra plant
patisonpattypan squashpojęcie podrzędneround greenish-white squash having one face flattened with a scalloped edge
oliwkaolivepojęcie podrzędneone-seeded fruit of the European olive tree usually pickled and used as a relish
kaparcaperpojęcie podrzędnepickled flower buds used as a pungent relish in various dishes and sauces
kasztan wodnywater chestnutpojęcie podrzędneedible bulbous tuber of a Chinese marsh plant
bligia, aka, akiakee, ackeepojęcie podrzędnered pear-shaped tropical fruit with poisonous seeds; flesh is poisonous when unripe or overripe
maniokmanioc, cassavapojęcie podrzędnecassava root eaten as a staple food after drying and leaching; source of tapioca
cyfomandra, tamarillo, pomidor drzewiastytamarillopojęcie podrzędneSolanum betaceum is a small tree or shrub in the flowering plant family Solanaceae (the nightshade family). It is best known as the species that bears the tamarillo, an egg-shaped edible fruit. The tamarillo is native to the Andes of Peru, Chile, Ecuador, Colombia and Bolivia.
imbirgingerroot, gingerpojęcie podrzędnepungent rhizome of the common ginger plant; used fresh as a seasoning especially in Asian cookery
karczochglobe artichoke, artichokepojęcie podrzędnea thistlelike flower head with edible fleshy leaves and heart
kardcardoonpojęcie podrzędneonly parts eaten are roots and especially stalks (blanched and used as celery); related to artichokes
rzodkiewradishpojęcie podrzędnepungent fleshy edible root
topinambur, gruszka ziemna, karczoch jerozolimskiJerusalem artichokepojęcie podrzędneedible tuber of the Jerusalem artichoke
skorzonera, wężymordblack salsify, scorzonerapojęcie podrzędnelong black salsify
brukiew, karpielyellow turnip, swedish turnip, swede, rutabagapojęcie podrzędnethe large yellow root of a rutabaga plant used as food
brukselkabrussels sproutspojęcie podrzędnethe small edible cabbage-like buds growing along a stalk of the brussels sprout plant
rabarbarrhubarb, pieplantpojęcie podrzędnelong pinkish sour leafstalks usually eaten cooked and sweetened
blanszownik, rozparzaczblanching machinezwiązane za machine used for blanching, boiling or sterilizing of fruits and vegetables.
zielenina, zieloneleafy vegetable, green, greenszwiązane zany of various leafy plants or their leaves and stems eaten as vegetables
roślina uprawnacroppojęcie nadrzędnea cultivated plant that is grown commercially on a large scale
warzywo, jarzynaveg, veggie, vegetablepojęcie nadrzędneedible seeds or roots or stems or leaves or bulbs or tubers or nonsweet fruits of any of numerous herbaceous plant
kapustachou, cabbagepojęcie podrzędneany of various types of cabbage
porAllium porrum, scallion, leekpojęcie podrzędneplant having a large slender white bulb and flat overlapping dark green leaves; used in cooking; believed derived from the wild Allium ampeloprasum
kalafiorcauliflowerpojęcie podrzędnecompact head of white undeveloped flowers
sałatalettucepojęcie podrzędneleaves of any of various plants of Lactuca sativa
szpinakspinachpojęcie podrzędnedark green leaves; eaten cooked or raw in salads
fenkuł, koper włoski, fenkuł włoskiFoeniculum vulgare, common fennelpojęcie podrzędnestrongly aromatic with a smell of aniseed; leaves and seeds used for seasoning
kapusta szparagowa, brokuł, brokuł włoskiBrassica oleracea italica, broccolipojęcie podrzędneplant with dense clusters of tight green flower buds
kalarepaBrassica oleracea gongylodes, kohlrabipojęcie podrzędneplant cultivated for its enlarged fleshy turnip-shaped edible stem
jarmużBrassica oleracea acephala, colewort, borecole, cole, kail, kalepojęcie podrzędnea hardy cabbage with coarse curly leaves that do not form a head
mangold, boćwina, burak szpinakowy, kapusta rzymska, burak liściowyleaf beet, spinach beet, Swiss chard, chardpojęcie podrzędnelong succulent whitish stalks with large green leaves
seler naciowyApium graveolens dulce, cultivated celery, celerypojęcie podrzędnewidely cultivated herb with aromatic leaf stalks that are eaten raw or cooked
szczaw, szczaw zwyczajnyRumex acetosa, garden sorrel, sour dockpojęcie podrzędneEuropean sorrel with large slightly acidic sagittate leaves grown throughout north temperate zone for salad and spring greens